Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την αποχώρησή του από την παράσταση «Ρινόκερος» λόγω του διαχωρισμού των θεατών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους έκανε ο Αρης Σερβετάλης το απόγευμα της Παρασκευής.
Ο ηθοποιός, για τον οποίο εδώ και δύο εβδομάδες γράφτηκαν εκατοντάδες απόψεις για τη στάση που κράτησε και δίχασε τον καλλιτεχνικό κόσμο, αποδέχτηκε την πρόταση του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ και μίλησε στους πατέρες της μονής για τον ρόλο του ως αγίου Νεκταρίου στην ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Orthodoxia News Agency.
Οι μοναχοί της Μονής Βατοπαιδίου, στο γεύμα που είχαν ετοιμάσει, μίλησαν με πολύ θερμά λόγια για την ταινία και τον ηθοποιό. «Μαζί μας είναι και ο κ. Αρης Σερβετάλης, ο πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής ταινίας που, όπως ξέρετε, η μονή διά των ευεργετών της συμβάλλει, και η ταινία αυτή μπόρεσε να προβληθεί. Την είδαν μέχρι τώρα πέρα από μισό εκατομμύριο άνθρωποι.
Αυτή τη στιγμή η ταινία βρίσκεται στην Αμερική και εκεί την αγκάλιασαν οι ιεράρχες. Είναι η πρώτη θρησκευτική ταινία που πήρε το πρώτο βραβείο στο Χόλιγουντ» είπε, προλογίζοντας τον ηθοποιό, ο γέροντας Εφραίμ. Παίρνοντας τον λόγο ο ηθοποιός, με κατεβασμένα μάτια και πολύ σεμνός, είπε από μικροφώνου: «Εγώ, πατέρες, ξέρετε, αιφνιδιάστηκα από την πρόσκληση να υποδυθώ στο έργο τον βίο του αγίου Νεκταρίου. Και με τις ευχές του γέροντα και με τις δικές σας, υπήρξε μια οικειότητα με τον άγιο και μου φανέρωσε πόση αγάπη υπάρχει όταν έρχεται και σε επισκέπτεται ανάλογα με τα δεδομένα σου.
Όπως εγώ, μέσα από την υποκριτική, ήρθε ξαφνικά να συμμετέχω στον βίο ενός αγίου που δεν τον ήξερα, δεν είχα μελετήσει. Και μέσα από αυτή την ταινία με προσκάλεσε σε αυτό το θυσιαστικό πνεύμα που διακατέχει τον άγιο. Και μέσω της προσευχής, μου έδειξε έναν μυστικό δρόμο για να αγωνιστώ και να βρω τη σύνδεσή μου με τον Θεό. Ήταν ευλογία για μένα, που δεν την περίμενα, και αισθάνομαι ότι από δω και πέρα ο άγιος είναι φίλος. Υπάρχει μια οικειότητα.
Η εικόνα στη σύγχρονη εποχή είναι πολύ σημαντική. Οι άνθρωποι στις πόλεις ζητάνε και βλέπουν διαδοχικές εικόνες. Και εύχομαι οι βίοι των αγίων να παρουσιάζονται έστω και μέσα από τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση, γιατί, καλώς ή κακώς, η εικόνα δεσπόζει στη σύγχρονη εποχή».