Πρόκειται για ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, και είναι περιζήτητο για το κρέας και τις φολίδες του. «Η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας. Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες εξακολουθούν να διαφωνούν ως προς την προέλευση του ιού, επικαλούμενοι άλλοι τα φίδια κι άλλοι τις νυχτερίδες ως πηγή μεταφοράς.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, μετά από έλεγχο σε δείγμα άνω των 1.000 φολιδωτών μυρμηγκοφάγων, οι ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Νότιας Κίναςμ ανακάλυψαν πως οι γονιδιωματικές αλληλουχίες των ιών στους παγκολίνους είναι κατά 99% ταυτόσημες με αυτές όσων νοσούν από τον κοροναϊό.
Πηγή: www.lifo.gr
O παγκολίνος θεωρείται το περισσότερο παρανόμως διακινούμενο ζώο στον πλανήτη και πάνω από ένα εκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί την τελευταία δεκαετία στα δάση της Ασίας και της Αφρικής, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN). Καταλήγουν στις αγορές της Κίνας και του Βιετνάμ όπου οι φολίδες τους χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική και το κρέας τους πωλείται στη μαύρη αγορά. Υπενθυμίζεται πως ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε 636 ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς άλλοι 73 ασθενείς υπέκυψαν, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας σήμερα Παρασκευή. Σε όλη την κινεζική επικράτεια καταγράφηκαν 3.143 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, γεγονός που αυξάνει σε 31.161 το σύνολο των κρουσμάτων. Πηγή: www.lifo.gr